2014. december 22., hétfő - Zénó

Recept aloldal

Részeges pangazius filé, avagy szomjas volt a halfilé

hagyma-

Hozzávalók 50 dkg pangazius filé 1 fej fehér hagyma 5 dkg vaj vagy margarin 2 dl fehérbor 1/2 pohár tejföl 1/2 pohár kefir 1o dkg mozzarella sajt tengeri só frissen őrölt színes bors Elkészítés A tűzálló tálat vagy tepsit kikenjük … Folytatás


Kategóriák: Főételek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Tavaszi harcsafilé karácsonyra várva

hal

Hozzávalók 6o-8o dkg harcsafilé vagy harcsaszelet 2 evőkanál liszt 1  vaj  -  1o dkg 3 dl főzőtejszín 1 csokor friss petrezselyem 1 friss citrom leve tengeri só, hal-fűszerkeverék Elkészítés A harcsafilét vagy harcsaszeletet meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, picit megsózzuk, … Folytatás


Kategóriák: Főételek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Pozsonyi kifli Debrecenben, vagy ahogy anyától ellestem

Pozsonyi kifli

Hozzávalók 1 kg liszt 25 dkg margarin 25 dkg kacsazsír 4 tojás sárgája 1o dkg porcukor 2 csomag vaníliacukor 4 dkg élesztő 3 dl tej csipet só Elkészítés Az élesztőt langyos cukros tejjel felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékokkal elmorzsoljuk. A … Folytatás


Kategóriák: Édességek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Karácsonyi burgonyapüré, amit a rántott hal szeretne köretnek

alma-kezben

Hozzávalók  1 kg alma 1 kg burgonya 5 dkg vaj 1 kispohár tejföl tengeri só szerecsendió Elkészités A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor megpuhul leöntjük róla a vizet, beletesszük a vajat,  tejfölt reszelünk bele egy kis szerecsendiót … Folytatás


Kategóriák: Főételek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Raffaello házilag

Raffaello-golyo

Hozzávalók 1,5 dl víz, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 3 csomag kókuszreszelék, 25 dkg sovány tejpor. A töltéshez tisztított mandula, dió vagy mogyoró. A forgatáshoz 1 csomag kókuszreszelék. Elkészítés A vízből és a cukorból szirupot főzünk, a tűzről levéve … Folytatás


Kategóriák: Édességek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Tökfőzelék

sutotok

Hozzávalók 2,5 kg tök 3 dkg só 10 dkg zsír 15 dkg liszt 5 dkg vöröshagyma 1 csomó kapor 0,2 dl ecet (10%-os) 3 dl tejföl 2 dkg cukor 0,5 dkg fûszerpaprika Javasolt folyadékmennyiség (csontlébõl) 2 l Csontléhez 40 dkg … Folytatás


Kategóriák: Főételek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Kókuszos brownie

brownie kokuszos

Hozzávalók 10 dkg kakaópor 25 dkg margarin 35 dkg kristálycukor 4 db tojás 10 dkg liszt 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés 1. A margarint, a kakaót és a cukrot kis lángon kevergetve felolvasztjuk, majd lehűtjük. 2. A tojásokat villával felverjük és … Folytatás


Kategóriák: Édességek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Töltött hagyma

hagyma-

Hozzávalók 4 fej hagyma (nagy) 2 db zsemle 1 db tojás 2 evőkanál olaj izlés szerint petrezselyemzöld izlés szerint só izlés szerint bors 1 dl tejföl 10 dkg sajt Elkészítés A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, forró sós vízben kb. 2 … Folytatás


Kategóriák: Előételek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Tésztasaláta

Mixed salad

Hozzávalók Egy csomag penne delikát olaj tejföl majonéz mustár só,bors csirkemell hagyma kukorica (konzerv) fokhagyma rozmaring magyaros vagy sült csirke fűszerkeverék Elkészítés Egy csomag tésztát, (én pennét szoktam), megfőzök, delikátos, olajos vízben. Míg a tészta fő, elkészítem az alapot:egy nagy … Folytatás


Kategóriák: Főételek, Fogyókúrás receptek | Hozzászólások: Legyél Te az első!

Kolbászos krumpli leves

bogracs

Hozzávalók 1 kg burgonya 2 szál száraz kolbász (30 dkg) 2 fej hagyma, paprika, paradicsom 2 dl tejföl Juh-, vagy gomolya túró 3 Babérlevél, só, bors, csípős paprika krém ízlés szerint Elkészítés A paprikát, hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk … Folytatás


Kategóriák: Levesek | Hozzászólások: Legyél Te az első!


X