Szerző: Tegdes Péter

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Divattippek férfiaknak

Dior, Armani, McQueen, Choo, Mugler, Gaultier. Mind a divatvilág elismert nevei. És mind férfiak. Felmerülhet hát ezek után valakiben a kérdés, hogy a férfiaknak nincs része a divatformálásban? De ha a férfiak ilyen fajsúlyos szerepet játszanak a textilek művészetében, miért érzi oly sok férfi annyira távolinak magától ezt a világot?

Bizony, egy „hétköznapi” férfi ódzkodik még attól is, hogy elkísérelje barátnőjét a bevásárlóközpontokba, míg mások minden nehézség nélkül ösztönösen választják ki a legmegfelelőbb ruhadarabokat. Uraim! Divatosnak lenni nem bűn!

Hirdetés

Hosszasan elemezhetnénk a divatszakma piros kártyát érdemlő bűntetteit, így például a szandál és zokni kombinációját. De az ilyen és ehhez hasonló bakikat inkább máskor, az  „Ezt ne tedd!” kategóriába tárgyaljuk.

Nézzük meg most a „Mit tegyél” oszlopot. Sokkal tanulságosabb lehet.

Légy nyitott!

Az első, és legfontosabb tanács, amit érdemes megfogadni az a nyitottság. Ha már egyszer úgyis öltözködnünk kell, miért nem tehetnénk kellemessé a vásárlást? A lényeg, hogy ne csak a megszokott boltok megszokott polcain válogassunk. Térjünk be új, eddig ismeretlen üzletekbe is. A kirakatokból már sok mindent le lehet szűrni, azonban ez még nem minden: még ha úgy is érezzük, nem találnánk semmi jót az adott boltban érdemes betérni.

Próbálj!

Légy bátor, és próbálj fel olyan ruhákat is, amiket egyébként nem tennél! Ha rosszul áll legfeljebb jót nevetsz magadon, amikor a tükörbe nézel. Sok olyan holmi akadhat, amiről azt gondolod, nem a te stílusod, felvéve mégis sokkal jobban áll majd, mint gondoltad volna.

Kombinálj!

Próbálj meg olyan ruhadarabokat vásárolni, ami illik a többi ruhádhoz. Ha a nőknél egy fekete ruha az elengedhetetlen, akkor ugyanez igaz lehet a férfiaknál egy elegáns öltönyre. Ha semleges, földszíneket választasz magadnak, könnyebben össze tudod párosítani őket a már meglévő ruháiddal.

Használj kiegészítőket!

Egy karkötő, nyaklánc, napszemüveg vagy gyűrű személyesebbé teheti az öltözéked. A kiegészítők olyanok, mint az utolsó simítások egy festményen. Azok adják meg az igazi karakterét a képnek, ahogyan a viseletednek is. Itt lehetsz merészebb, még ha alapjába véve nem is vagy az. Főleg a hétköznapibb, egyszerű ruhaválasztásod dobhatod fel érdekes, színes kiegészítőkkel. A wayfarer napszemüvegek reneszánszukat élik, azzal biztosan nem tudsz mellélőni.

Légy színes!

Öltözz a korodnak megfelelően! Míg fiatal vagy, ne félj a színektől. Ne törekedj arra, hogy a fejed tetejétől a talpadig egy színbe burkolózz!

Találd meg saját stílusod!

De a legfontosabb tanács, hogy találd meg a saját stílusodat! A divat nem az, amit mindenki visel, hanem az, amit te teremtesz a saját részedre. A mai divat az, hogy a lehető leglehetetlenebb darabokat választják egymás mellé, ám ezzel nem biztos, hogy sikert lehet elérni a kifutón kívül is, kivéve, ha van érzéked hozzá. Ne próbálj meg másnak látszani, mint ami vagy. Ha eddig a sportosabb stílust részesítetted előnyben ne változtass rajta, csak addig csiszold, míg tökéletes nem lesz.

Legkönnyebb dolga persze annak van, aki száznyolcvan centi magas és hetven kiló. A ruhák elsősorban, akárcsak a nőknél itt is a vékony egyénekre szabottak. Fontos figyelni arra is, hogy a méretben megfelelő ruhákat válasszunk magunknak. Nem árt egy-két mozdulatot tenni a próbafülkében a felpróbált ruhával, mielőtt megvennéd.

Minden ember arra törekszik, hogy fellépése megnyerő és barátságos legyen. Ez alól nincs kivétel. A jól megválogatott ruhák pedig pontosan ebben segítenek. Kifejezheted vele a személyiséged, és bezsebelhetsz vele néhány dicséretet.

Nem utolsó sorban pedig nem árt néha a barátnődre is hallgatni. Kevés ember tudhatja nála jobban, mi áll jól neked. És talán azért, mert rá hallgattál a választásban még jutalomban is lesz részed.

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Szerinted lehet ismerkedni szórakozóhelyen?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X