Szerző: csuti

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Hogyan teszteld weboldalad használhatóságát?

Az oldalépítésnél az egyik legfontosabb elem a használhatóság figyelembevétele, hiszen ez jelen van az oldalstruktúra tervezésétől a honlap kivitelezéséig. A legújabb módszerek egyike a szemkamerás oldalteszt.

Fontos, hogy a látogató milyen könnyen és mennyi idő alatt találja meg az általa keresett információkat. Minél jobban használható egy honlap, annál könnyebben adható el az ott jelenlévő termék. Valamint annál valószínűbb, hogy egy látogató visszatér. Számos módszer létezik arra, hogy megtudd, oldalad mennyire könnyen kezelhető.

A „szemkövetés” technológiáját használják arra, hogy egyes weboldalaknál a felhasználói magatartást vizsgálják. A teszt során rögzítik minden felhasználó reakcióját az egyes elemekre, oly módon, hogy a beépített kamera követi a szem mozgását. Ez által kimutatható az, hogy az oldal egyes elemei mennyire kötik le a látogató figyelmét. Az eredményt egy hőkamerához hasonló képen tekintheted meg.

Ez a technika egy olyan új lehetőséget ad a marketing szakemberek kezébe, amellyel eredményesen felmérhetik az esetleges használhatósági hibákat, és a fejlesztés során folyamatosan figyelemmel követhetik a változásokat.

Időjárás

Aktuális időjárás

időkép pára

Hőmérséklet: 1 °C Szél: 11.16 km/hDK-i szél


Időjárás előrejelzés

ma

időkép erősen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 4 °C

Csapadék: 0 mm

holnap

időkép közepesen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 5 °C

Csapadék: 0 mmProgramajánló


Különleges koris tornát tart Rubint Réka vasárnap a Jégteraszon

december 13

Szeretsz korcsolyázni? Az edzés hozzátartozik a mindennapjaidhoz? Akkor gyere el vasárnap a Jégteraszra, ahol Rubint Réka egy különleges, ingyenes korcsolyás edzéssel készül a sport és a tél szerelmesei számára.


További programok...

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Környezettudatosan élsz?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X