Szerző: Hidvégi Brigitta

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Csábítás szavak nélkül

Honnan tudhatjuk, hogy tetszünk-e a kiszemeltünknek? Miből állapítható meg, ha egy nő el akar csábítani egy férfit? Ha nyitva tartjuk a szemünket, már azelőtt megkapjuk a választ, hogy akár egy szó is elhangzana.

A titokzatos fegyver

Mint tudjuk, a kommunikáció 65%-a non-verbális – így ha megtanulunk olvasni a jelekből, egy valóságos csodafegyver birtokába jutunk. Rossz hír a férfiaknak: a nők sokkal érzékenyebbek a jelzésekre, a metakommunikációs megnyilvánulásokra, és sokszor tudat alatt, megérzés szinten képesek következtetésre jutni egy adott ember személyiségével kapcsolatban.

Persze a férfiak se ijedjenek meg, kellő figyelemmel és kitartással a testbeszéd olvasása is elsajátítható. Kezdetnek le kell szögeznünk, amit minden hasonló témával foglalkozó könyvben hangsúlyoznak: a jeleket együtt, csokorban kell értelmezni, különben igen félreérthetőek lehetnek. Nyitott szem, odafigyelés, empátia, és gyakorlat szükségeltetik ahhoz, hogy olvashassunk ebben a titokzatos jelrendszerben.

Csábítás lépésről-lépésre

A férfiak kedvenc téveszméje, hogy az udvarlásban ők teszik meg az első lépést. A kutatások kimutatták, hogy az esetek 90 százalékában ez nem így van. Miután a nő non-verbális jelzések áradatával magára vonja a férfi figyelmét, általában a következő folyamat írható le:

1. Szemezés: Szemkontaktus alakul ki az érintett felek között, ez néhány másodpercig tart, és kétszer-háromszor ismétlődik.

2. Mosolygás: A szemezéshez társuló zöld jelzés. Gyakran a férfiak nem érzékelik a lehetőséget, vagy további bátorításra vágynak, a nők pedig hajlamosak feladni, mert azt a – nem mindig helytálló –következtetést vonják le, hogy nem tetszenek a kiszemeltnek.

3. Non-verbális jelcsokor, melyet Allan és Barbara Pease „magakelletés” címszóval illusztrál: A nő kihúzza magát, mellét kidomborítja, lábát keresztbe teszi, álló helyzetben a csípőjét oldalra billeni, fejét enyhén félrehajtja. További jelzések még az ajak megnyalása, a haj, a ruhák és ékszerek igazgatása, birizgálása. A férfi gesztusai szintén a kidüllesztett mellkas, egyenes testtartás („domináns vagyok”), a has behúzása, a ruha és a haj igazgatása, a hüvelykujj derékszíjba akasztása. A két fél egymás felé forduló lábfeje vagy felsőteste is szimpátiáról árulkodik.

4. Beszélgetés: A megszólítás a legtöbb esetben még ma is a férfiak dolga.

5. Érintés: A nő – mintha csak véletlen lenne – megérinti a férfi karját vagy vállát. Ha kedvező reakciót kap, többször is megismétli a futó mozdulatot.

Női udvarlási gesztusok

A leggyakoribb zöld jelzések a következők:

1. Haj hátradobása, fej hátravetése – jelentése: „Vedd észre, milyen szép vagyok!”

Általában az első megnyilvánulása annak, ha a nő tetszését kívánja kifejezni egy férfi irányában.

2. Ajak megnyalása, enyhén nyitott száj – jelentése: „Láss szexisnek!”

Az ajak a nőiesség jelképe, s a szeméremajkakat szimbolizálja.

3. A saját test megérintése – jelentése: „Te is megsimogathatnál.”

A test elárulja a féltve őrzött, titkos vágyakat.

4. A csukló megmutatása – jelentése: „Nagyon érdekelsz.”

Ez az önkéntelen csábítási gesztus nemcsak a nőiességre irányítja a figyelmet, de gyakorisága azt is megmutatja, mennyire odavan a nő a férfiért.

5. Ringó csípő, megbillenő medence – jelentése: „Termékeny vagyok.”

A férfiakat tudat alatt is vonzza a termékenynek látszó nő, vagyis az arányos derék és csípő, a ringó járás.

6. Ernyedt csukló – jelentése: „Átadom magam neked.”

Ez a behódoló jelzés arra hivatott, hogy a védtelen nő felajánlja a férfinak a vezető szerepet.

7. Játék a tárgyakkal – jelentése: „Szeretkeznék veled.”

A gyűrű fel-le húzogatása, a láb cipőbe való ki-be tologatása, henger alakú tárgyak babrálása egyaránt a szexre irányuló vágyat fejezi ki.

Férfi udvarlási gesztusok

A férfiak kevésbé érzékenyek a non-verbális jelekre, inkább a szavak és a tettek emberei, így udvarlási jelzéseik kincsestára is szegényesebb. Gesztusaikat néhány kategóriában össze lehet foglalni:

1. A vagyonnal való hencegés – jelentése: „Mellettem jó dolgod lesz.”

Ide tartozik például a kocsi motorjának bőgetése.

2. Társadalmi helyzet hangsúlyozása, erőfitogtatás – jelentése: „Nézd, milyen király vagyok.”

Legtöbbször ez a jelzés szóban nyilvánul meg, ám a viselkedésben, gesztusokban is megmutatkozik, például egy baráti társaságban.

3. Megjelenés – jelentése: „Ugye, milyen jól nézek ki?”

A leggyakoribb jelek a ruhák, kiegészítők igazgatása, láthatatlan porszemek lesöprése.

4. A fallosz jelképes mutogatása – jelentése: „Potenciális partner vagyok.”

A nemi szervek mutogatása az állatvilágból ered. A domináns helyzetet illusztrálja a slicc babrálása, az ágyék előtérbe helyezése például egy széles terpesszel, vagy az övbe akasztott hüvelykujjal.

 

Napi horoszkóp

kos

Ne legyen meggondolatlan! Feleslegesen olyan kirohanásokra ragadtatja magát, amelyek mindenekelőtt saját magának fájnak. Ha lehet, ne okozzon magának keserves perceket! Ha a joggal kapcsolatban bármiféle problémája akad, először próbálja megoldani ügyvédi segítség nélkül, s csak akkor vegyen igénybe külső erőket, ha már végképp nem megy. Teste elvárásainak is eleget kellene tennie, jobban odafigyelhetne rá! Járjon el edzeni, futni, vagy egyszerűen csak takarítson többet.

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Melyik a TE kedvenc parfümillatod?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X