Szerző: Hidvégi Brigitta

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Csábítás szavak nélkül

Honnan tudhatjuk, hogy tetszünk-e a kiszemeltünknek? Miből állapítható meg, ha egy nő el akar csábítani egy férfit? Ha nyitva tartjuk a szemünket, már azelőtt megkapjuk a választ, hogy akár egy szó is elhangzana.

A titokzatos fegyver

Mint tudjuk, a kommunikáció 65%-a non-verbális – így ha megtanulunk olvasni a jelekből, egy valóságos csodafegyver birtokába jutunk. Rossz hír a férfiaknak: a nők sokkal érzékenyebbek a jelzésekre, a metakommunikációs megnyilvánulásokra, és sokszor tudat alatt, megérzés szinten képesek következtetésre jutni egy adott ember személyiségével kapcsolatban.

Persze a férfiak se ijedjenek meg, kellő figyelemmel és kitartással a testbeszéd olvasása is elsajátítható. Kezdetnek le kell szögeznünk, amit minden hasonló témával foglalkozó könyvben hangsúlyoznak: a jeleket együtt, csokorban kell értelmezni, különben igen félreérthetőek lehetnek. Nyitott szem, odafigyelés, empátia, és gyakorlat szükségeltetik ahhoz, hogy olvashassunk ebben a titokzatos jelrendszerben.

Csábítás lépésről-lépésre

A férfiak kedvenc téveszméje, hogy az udvarlásban ők teszik meg az első lépést. A kutatások kimutatták, hogy az esetek 90 százalékában ez nem így van. Miután a nő non-verbális jelzések áradatával magára vonja a férfi figyelmét, általában a következő folyamat írható le:

1. Szemezés: Szemkontaktus alakul ki az érintett felek között, ez néhány másodpercig tart, és kétszer-háromszor ismétlődik.

2. Mosolygás: A szemezéshez társuló zöld jelzés. Gyakran a férfiak nem érzékelik a lehetőséget, vagy további bátorításra vágynak, a nők pedig hajlamosak feladni, mert azt a – nem mindig helytálló –következtetést vonják le, hogy nem tetszenek a kiszemeltnek.

3. Non-verbális jelcsokor, melyet Allan és Barbara Pease „magakelletés” címszóval illusztrál: A nő kihúzza magát, mellét kidomborítja, lábát keresztbe teszi, álló helyzetben a csípőjét oldalra billeni, fejét enyhén félrehajtja. További jelzések még az ajak megnyalása, a haj, a ruhák és ékszerek igazgatása, birizgálása. A férfi gesztusai szintén a kidüllesztett mellkas, egyenes testtartás („domináns vagyok”), a has behúzása, a ruha és a haj igazgatása, a hüvelykujj derékszíjba akasztása. A két fél egymás felé forduló lábfeje vagy felsőteste is szimpátiáról árulkodik.

4. Beszélgetés: A megszólítás a legtöbb esetben még ma is a férfiak dolga.

5. Érintés: A nő – mintha csak véletlen lenne – megérinti a férfi karját vagy vállát. Ha kedvező reakciót kap, többször is megismétli a futó mozdulatot.

Női udvarlási gesztusok

A leggyakoribb zöld jelzések a következők:

1. Haj hátradobása, fej hátravetése – jelentése: „Vedd észre, milyen szép vagyok!”

Általában az első megnyilvánulása annak, ha a nő tetszését kívánja kifejezni egy férfi irányában.

2. Ajak megnyalása, enyhén nyitott száj – jelentése: „Láss szexisnek!”

Az ajak a nőiesség jelképe, s a szeméremajkakat szimbolizálja.

3. A saját test megérintése – jelentése: „Te is megsimogathatnál.”

A test elárulja a féltve őrzött, titkos vágyakat.

4. A csukló megmutatása – jelentése: „Nagyon érdekelsz.”

Ez az önkéntelen csábítási gesztus nemcsak a nőiességre irányítja a figyelmet, de gyakorisága azt is megmutatja, mennyire odavan a nő a férfiért.

5. Ringó csípő, megbillenő medence – jelentése: „Termékeny vagyok.”

A férfiakat tudat alatt is vonzza a termékenynek látszó nő, vagyis az arányos derék és csípő, a ringó járás.

6. Ernyedt csukló – jelentése: „Átadom magam neked.”

Ez a behódoló jelzés arra hivatott, hogy a védtelen nő felajánlja a férfinak a vezető szerepet.

7. Játék a tárgyakkal – jelentése: „Szeretkeznék veled.”

A gyűrű fel-le húzogatása, a láb cipőbe való ki-be tologatása, henger alakú tárgyak babrálása egyaránt a szexre irányuló vágyat fejezi ki.

Férfi udvarlási gesztusok

A férfiak kevésbé érzékenyek a non-verbális jelekre, inkább a szavak és a tettek emberei, így udvarlási jelzéseik kincsestára is szegényesebb. Gesztusaikat néhány kategóriában össze lehet foglalni:

1. A vagyonnal való hencegés – jelentése: „Mellettem jó dolgod lesz.”

Ide tartozik például a kocsi motorjának bőgetése.

2. Társadalmi helyzet hangsúlyozása, erőfitogtatás – jelentése: „Nézd, milyen király vagyok.”

Legtöbbször ez a jelzés szóban nyilvánul meg, ám a viselkedésben, gesztusokban is megmutatkozik, például egy baráti társaságban.

3. Megjelenés – jelentése: „Ugye, milyen jól nézek ki?”

A leggyakoribb jelek a ruhák, kiegészítők igazgatása, láthatatlan porszemek lesöprése.

4. A fallosz jelképes mutogatása – jelentése: „Potenciális partner vagyok.”

A nemi szervek mutogatása az állatvilágból ered. A domináns helyzetet illusztrálja a slicc babrálása, az ágyék előtérbe helyezése például egy széles terpesszel, vagy az övbe akasztott hüvelykujjal.

 

Napi horoszkóp

kos

Végre megkaphatja, amit nagyon akar, amire régóta vágyik. Hosszú és kemény fáradozását a siker mellett anyagi elismerés is koronázza. Ne költse el a könnyen jött pénzt, keressen biztos befektetési lehetőséget. Ne kerteljen, mondja ki pontosan, amire gondol, mert mások nem tudnak olvasni gondolataiban. Tudja: néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. A félreértéseknek pedig mindig sértődés a vége.

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Melyik vagy Te?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X