Szerző: Hidvégi Brigitta

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Mire vágyik a nő?

Sok férfi álmodik arról, hogy akár csak egyetlen nap erejéig, képes legyen olvasni a nők gondolataiban, ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek? c. filmben. Erre azonban – sajnos – egyelőre nincs lehetőség. A rejtély megfejtetlenül lebeg a pasik feje fölött: vajon mire vágyik a nő?

Hirdetés

Valljuk be, mi nők sokszor ellentmondásosak vagyunk, és néha magunk sem tudjuk, mit is akarunk igazán. Megesik, hogy nem a megfelelő férfiba szeretünk bele, a kedves, rendes srácokat pedig észre sem vesszük. Van, hogy akkor is nyűgösek és hisztisek vagyunk, ha semmi okunk rá; végtelenül szükségünk van a törődésre, de a következő pillanatban már úgy érezzük, megfojtanak minket; valamint elvárjuk a pasitól, hogy egyszerre legyen gyengéd és macsó, de ha lágy, akkor férfiatlannak, ha kemény, akkor pedig érzéketlennek bélyegezzük. Nem csoda, ha nehéz rajtunk kiigazodni.

Amit a férfiak hajlamosak elfelejteni…

A nő elsősorban nőnek akarja érezni magát egy igazi férfi mellett. Az, hogy mi vagyunk a „gyengébbik nem”, a sejtjeinkbe programozva és a lelkünkbe írva egyaránt jelen van, és nem csak létezik, de irányítja minden viselkedési formulánkat a szinte észrevétlen mozdulatoktól kezdve a tudatos megnyilvánulásokig. Fő szükségletünk az idők kezdete óta a biztonságérzet. Nagyon fontos továbbá, hogy fel tudjunk nézni a férfira, a párunkra, amihez elengedhetetlen a pasi határozott fellépése és intelligenciája. Mivel a nő folytonosan az elismerésért küzd, ami nélkül előbb-utóbb értéktelennek és feleslegesnek érzi magát, a kisebb bókok és udvariassági gesztusok elhanyagolása is a kapcsolat rovására mehet – sokszor anélkül, hogy a valódi ok tudatosulna a felekben.

Elfogadás

A tapasztalatok azt mutatják, léteznek bizonyos gondolkodásmódbeli különbségek nők és férfiak között. Nemcsak biológiailag, de szellemileg is eltérő módon működünk. Így nem meglepő, ha néha nehezen értjük meg a másikat („Miért verekszik a pasim?” / „Miért nem mindegy a csajomnak, milyen színű rúzst ken magára?”). Sokszor ezek a különbségek vezetnek a legnagyobb veszekedésekhez, szakításokhoz, válásokhoz. Pedig talán csak egyszerűen el kéne fogadnunk, hogy mások vagyunk. Ilyenkor kellene életbe lépnie a toleranciának és a szeretetnek. Emellett persze mindenki rendelkezik több-kevesebb egyéni rigolyával is. Ezeket sem lenyelni, vagy elviselni kell – hanem elfogadni.

Megvalósíthatatlan elvárások

„Legyen kedves és jó fej, odaadó és figyelmes, határozott és férfias, okos és szellemes, ápolt és jó megjelenésű, gyengéd, ám szenvedélyes, támogasson és álljon mellettem…” A nők legalább ezer tulajdonságot fel tudnának sorolni, mire vágynak, milyen a megfelelő pár. A rideg valóság azonban az, hogyha arra a bizonyos tökéletes hercegre várnak a fehér lovon, nagyon valószínű, hogy vénlány sorsra jutnak. Természetesen mindenkiben él egy kép az ideális pasiról, ám a helyzet az, hogy legtöbbször mégsem azzal a személlyel kezdünk bele egy kapcsolatba, aki száz százalékig megfelel minden elvárásunknak. De akkor mégis mi kelti fel az érdeklődésünket valaki iránt?

Az a megfogalmazhatatlan…

Tulajdoníthatjuk a kisugárzásnak, a kémiának, vagy épp a véletlennek, elvárások ide vagy oda, ami végül a másikhoz vonz, többnyire körülírhatatlan, meghatározhatatlan – s talán szépsége is pont ebben rejlik. A legvégső komponens, mely a szerelem fellobbanását eredményezi, sokszor független a belső tulajdonságoktól is. A kapcsolat azonban olyanná válik, amilyenné alakítani akarjuk és tudjuk, ebben pedig már a két fél személyiségjegyeinek is nagy szerepe van.

Ahány nő, annyi féle – egységes recept, útmutatás, használati utasítás nincs. Örök érvényű Karinthy híres mondata: „Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar: a férfi nőt – a nő férfit.”

Napi horoszkóp

kos

Ne legyen meggondolatlan! Feleslegesen olyan kirohanásokra ragadtatja magát, amelyek mindenekelőtt saját magának fájnak. Ha lehet, ne okozzon magának keserves perceket! Ha a joggal kapcsolatban bármiféle problémája akad, először próbálja megoldani ügyvédi segítség nélkül, s csak akkor vegyen igénybe külső erőket, ha már végképp nem megy. Teste elvárásainak is eleget kellene tennie, jobban odafigyelhetne rá! Járjon el edzeni, futni, vagy egyszerűen csak takarítson többet.

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Befestenéd extrém színűre a hajad?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X