Szerző: Hidvégi Brigitta

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Mire vágyik a nő?

Sok férfi álmodik arról, hogy akár csak egyetlen nap erejéig, képes legyen olvasni a nők gondolataiban, ahogy Mel Gibson a Mi kell a nőnek? c. filmben. Erre azonban – sajnos – egyelőre nincs lehetőség. A rejtély megfejtetlenül lebeg a pasik feje fölött: vajon mire vágyik a nő?

Hirdetés

Valljuk be, mi nők sokszor ellentmondásosak vagyunk, és néha magunk sem tudjuk, mit is akarunk igazán. Megesik, hogy nem a megfelelő férfiba szeretünk bele, a kedves, rendes srácokat pedig észre sem vesszük. Van, hogy akkor is nyűgösek és hisztisek vagyunk, ha semmi okunk rá; végtelenül szükségünk van a törődésre, de a következő pillanatban már úgy érezzük, megfojtanak minket; valamint elvárjuk a pasitól, hogy egyszerre legyen gyengéd és macsó, de ha lágy, akkor férfiatlannak, ha kemény, akkor pedig érzéketlennek bélyegezzük. Nem csoda, ha nehéz rajtunk kiigazodni.

Amit a férfiak hajlamosak elfelejteni…

A nő elsősorban nőnek akarja érezni magát egy igazi férfi mellett. Az, hogy mi vagyunk a „gyengébbik nem”, a sejtjeinkbe programozva és a lelkünkbe írva egyaránt jelen van, és nem csak létezik, de irányítja minden viselkedési formulánkat a szinte észrevétlen mozdulatoktól kezdve a tudatos megnyilvánulásokig. Fő szükségletünk az idők kezdete óta a biztonságérzet. Nagyon fontos továbbá, hogy fel tudjunk nézni a férfira, a párunkra, amihez elengedhetetlen a pasi határozott fellépése és intelligenciája. Mivel a nő folytonosan az elismerésért küzd, ami nélkül előbb-utóbb értéktelennek és feleslegesnek érzi magát, a kisebb bókok és udvariassági gesztusok elhanyagolása is a kapcsolat rovására mehet – sokszor anélkül, hogy a valódi ok tudatosulna a felekben.

Elfogadás

A tapasztalatok azt mutatják, léteznek bizonyos gondolkodásmódbeli különbségek nők és férfiak között. Nemcsak biológiailag, de szellemileg is eltérő módon működünk. Így nem meglepő, ha néha nehezen értjük meg a másikat („Miért verekszik a pasim?” / „Miért nem mindegy a csajomnak, milyen színű rúzst ken magára?”). Sokszor ezek a különbségek vezetnek a legnagyobb veszekedésekhez, szakításokhoz, válásokhoz. Pedig talán csak egyszerűen el kéne fogadnunk, hogy mások vagyunk. Ilyenkor kellene életbe lépnie a toleranciának és a szeretetnek. Emellett persze mindenki rendelkezik több-kevesebb egyéni rigolyával is. Ezeket sem lenyelni, vagy elviselni kell – hanem elfogadni.

Megvalósíthatatlan elvárások

„Legyen kedves és jó fej, odaadó és figyelmes, határozott és férfias, okos és szellemes, ápolt és jó megjelenésű, gyengéd, ám szenvedélyes, támogasson és álljon mellettem…” A nők legalább ezer tulajdonságot fel tudnának sorolni, mire vágynak, milyen a megfelelő pár. A rideg valóság azonban az, hogyha arra a bizonyos tökéletes hercegre várnak a fehér lovon, nagyon valószínű, hogy vénlány sorsra jutnak. Természetesen mindenkiben él egy kép az ideális pasiról, ám a helyzet az, hogy legtöbbször mégsem azzal a személlyel kezdünk bele egy kapcsolatba, aki száz százalékig megfelel minden elvárásunknak. De akkor mégis mi kelti fel az érdeklődésünket valaki iránt?

Az a megfogalmazhatatlan…

Tulajdoníthatjuk a kisugárzásnak, a kémiának, vagy épp a véletlennek, elvárások ide vagy oda, ami végül a másikhoz vonz, többnyire körülírhatatlan, meghatározhatatlan – s talán szépsége is pont ebben rejlik. A legvégső komponens, mely a szerelem fellobbanását eredményezi, sokszor független a belső tulajdonságoktól is. A kapcsolat azonban olyanná válik, amilyenné alakítani akarjuk és tudjuk, ebben pedig már a két fél személyiségjegyeinek is nagy szerepe van.

Ahány nő, annyi féle – egységes recept, útmutatás, használati utasítás nincs. Örök érvényű Karinthy híres mondata: „Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar: a férfi nőt – a nő férfit.”

Napi horoszkóp

kos

Végre megkaphatja, amit nagyon akar, amire régóta vágyik. Hosszú és kemény fáradozását a siker mellett anyagi elismerés is koronázza. Ne költse el a könnyen jött pénzt, keressen biztos befektetési lehetőséget. Ne kerteljen, mondja ki pontosan, amire gondol, mert mások nem tudnak olvasni gondolataiban. Tudja: néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. A félreértéseknek pedig mindig sértődés a vége.

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Hogy állsz a barnával?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X