Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



A legínycsiklandozóbb falat: fánk

Hozzávalók

5o dkg liszt

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

2 tojássárgája

1/2 liter tej

2 dkg élesztő

csipet só

1 citrom reszelt héja

3 cl rum

1 liter olaj a fánk sütéséhez

baracklekvár, vaníliás porcukor

Elkészítés

A tej felét meglangyosítjuk  egy csipet cukorral ízesítjük, majd felfuttatjuk az élesztővel.  A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot,  sót , tojássárgákat, a reszelt citromhéját olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt, rumot és a maradék tejjel lágy tésztát dagasztunk belőle. Langyos helyre tesszük keleszteni, mikor a tészta másfélszeresére kelt, kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A fánkokat még egy fél óráig pihentetjük. Addig is kel még egy kicsit, majd közepes lángon bő, forró olajban sütjük. Forrón tálaljuk, meghintve vaníliás porcukorral és baracklekvárral.





Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Mi a véleményed a tetkós Barbie-ról?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X