Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Máglyarakás

Hozzávalók

1 db kalács

0,5 l tej

5 db tojás

2o dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1o dkg + zsemlemorzsa

4-5 db alma /édes/

1 kis csomag mazsola

1 kis üveg baracklekvár

ízlés szerint fahéj

4-5 cl rum vagy aroma

Elkészítés

A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojások fehérjét és sárgáját különválasszuk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével és a vaníliával,  majd a  langyos  tejhez keverjük. Közben kivajazunk egy tepsit és megszórjuk zsemlemorzsával,  majd a szeletelt kalácsokat a tejben mártás után egymás mellé rakjuk a tepsibe.  Uborkagyalun lereszeljük a már meghámozott almákat ,  majd megszórjuk fahéjjal és mazsolával s ezekkel beborítjuk  az  áztatott kalács szeleteket.   A kalács másik felét áztatás után az almás töltelékre helyezzük. Beborítjuk a rummal összekevert baracklekvárral. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 3o  percig sütjük. Közben a tojások fehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk és a 3o perc eltelte után beborítjuk vele a sütinket.  Visszatoljuk a sütőbe és 1o-15 perc alatt készre sütjük.

Éles késsel kockákra vágjuk és tálaljuk.

 




Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Te melyik mentor dalait tartod a legjobbnak?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X