Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Máklepényke

Hozzávalók

2o dkg cukor

2o dkg liszt

2o dkg darált mák

3 tojás

2,5 dl tej

2 vanília cukor

1 sütőpor

1 reszelt citromhéj

1o dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola

Elkészítés

Felverjük a  a tojásokat a cukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk a mákot, fokozatosan a tejet, lisztet, sütőport, és a reszelt citromhéjat.  Jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd rászórjuk az aszalt gyümölcsöt, és lassan sütjük. Ha a süteményünk kihűlt, tetszőlegesen vaníliás porcukorral megszórva, vagy lekvárral, vagy megy szósszal kínáljuk.





Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Mi a véleményed a Való Világról?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X