2014. november 28., péntek - Stefánia

Szerző: Kovács Rita

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Ropi, keksz házilag

A boltokban sétálva egyre többször eszembe jut, hogy érdemesebb lenne házilag készíteni rágcsálnivalókat, mivel a polcokon sorakozó termékek többsége kis kiszerelésű, ahhoz képest viszonylag drága, és nem is tudom pontosan, mi van benne. Ha Te is így vagy ezzel, íme néhány költségkímélő és egyszerű recept.

Hirdetés

Sós süti

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 1 kis doboz tejföl, 1 tojássárgája, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 lapos kávéskanál só, liszt, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

A hozzávalókat jól eldolgozzuk és vékonyra elnyújtjuk, csíkokra vágjuk es előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét tojással megkenjük, sóval és köménymaggal szórjuk meg.

Sajtos ropogós

Hozzávalók: 1 kg liszt, 25 dkg margarin, 30 dkg trappista sajt lereszelve, só ízlés szerint, tejföl, amennyit felvesz. (Kb. 0,5 liter tejföl kell hozza. A lényeg, hogy összeálljon a tészta, és jól tudjunk golyókat formázni belőle.)

Az összetevőket összegyúrva gofri sütőben megsütjük.

Egyszerű csokis keksz

Hozzávalók:14 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 5 dkg csokoládé (vagy, ha az nincs kakaópor)

Megolvasztjuk a csokit, majd összegyúrjuk a liszttel, vajjal es cukorral. Vékonyra nyújtjuk a tésztát és karikákat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük.

Ugyanebből a receptből többféle kekszet is készíthetünk attól függően, hogy csokit, vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, fajét rakunk bele, az ízeknek csak képzeletünk szabhat határt.






X