2014. október 22., szerda - Előd

Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Brokkolival töltött burgonya

Hozzávalók

6 db nagyobb burgonya

1 db brokkoli kb. 30 dkg

1/2 csomag újhagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 db tejszínes tömlős sajt

ízlés szerint só, bors , szerecsendió

reszelt sajt

Elkészítés

A burgonyákat alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk és betesszük a sütőbe,  megsütjük. Amikor kész, megvárjuk, hogy kihűljön és hosszába kettévágjuk, majd a belsejét kikanalazzuk. Közben a brokkolit megtisztítjuk és sós vízben puhára főzzük. A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd a kikapart burgonyához és a puhára főtt brokkolihoz adjuk. Hozzáadjuk a tejszínes sajtot sóval ,borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük és botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítjük. A pürét a kivájt burgonyákba töltjük majd 1o-15 percre visszatesszük a forró sütőbe. Reszelt sajttal gazdagíthatjuk.  Friss salátával tálaljuk.






X