Szerző: ricsajok.hu

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Pizzatészta Stahl Judit módra

Hozzávalók

1 kiló liszt
2 lapos evokanál só
1 evokanál szárított oregano
frissen orölt fekete bors
2 tasak szárított éleszto
2 teáskanál cukor
6 deci langyos víz
6 evokanál olivaolaj
+ olivaolaj a tál kikenéséhez

Elkészítés

Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba. Hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű, frissen őrölt borsot. Utána a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára keverem és hozzáteszem az olivaolajat is. Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.

Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt nagyon duzzadoznának, akkor hűvősebb helyre költöztetem őket.)
A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát, enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után, jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

4 tekintélyes méretű pizza lesz belole 8 ember számára.
Már csak a feltéten kell gondolkozni, de az úgy gondolom, könnyen fog menni mindenkinek!:)

Beküldte: Robi

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Szoktál kísérletezni a konyhában?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X