2014. november 28., péntek - Stefánia

Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Másnapos húsleves húsgaluskával

Hozzávalók

Maradék leszűrt húslé

2o dkg darált sertés vagy csirke hús

1 db áztatott zsemle

1 db egész tojás

2-3 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

majoranna

petrezselyemzöld

csipet só

csipet búzadara

Elkészítés

Rém egyszerű dolgunk van, hiszen a levessel nem kell bajlódnunk, az adott, csak a húsgaluskánkat kell elkészíteni. A darált húshoz hozzáadjuk a langyos vízben vagy tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét, az apróra zúzott fokhagymát, a tojást, borsot, majorannát, petrezselyemzöldet, sót . Ha túl lágy a masszánk egy csipet búzadarát is keverhetünk hozzá. A  masszából apró kis gombócokat formálunk és lassú tűzön kifőzzük a levesben . Ha nem akarunk a gombócokkal bíbelődni , akkor nokedliszaggatóval is beleszaggathatjuk a húsgaluskánkat a levesbe.





Facebook

Partnereink

Hírgyűjtő Hírposta
Hírhányó

Szavazás

Mi a véleményed a Való Világról?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X