2014. október 21., kedd - Orsolya

Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Olaszos paradicsomleves

Hozzávalók

1 dl olívaolaj

5o dkg paradicsom

1 konzerv paradicsompüré

1 fej fokhagyma

1 csipet cukor

tengeri só ízlés szerint

1 csipet oregánó

1 csipet zellerzöld

1 csipet bazsalikom

1 csipet petrezselyemzöld

1 kevés frissen őrölt színes bors

1o dkg parmezán vagy egyéb sajt

olívabogyó vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomok héját eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Sóval, egy csipet cukorral, egy kevés frissen őrölt színes borssal és az oregánó, bazsalikom, zellerzöld, petrezselyemzöld keverékével fűszerezzük, majd felengedjük kb. 6 dl vízzel.  Kb. 2o perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint forrón tálaljuk reszelt sajttal, aki szereti az olivabogyót olivával vagy olivaolajon pirított kenyérkockákkal. Jó étvágyat hozzá! Pillanatok alatt elkészíthető, és nagyon finom!






X