2014. augusztus 1., péntek - Boglárka

Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Olaszos paradicsomleves

Hozzávalók

1 dl olívaolaj

5o dkg paradicsom

1 konzerv paradicsompüré

1 fej fokhagyma

1 csipet cukor

tengeri só ízlés szerint

1 csipet oregánó

1 csipet zellerzöld

1 csipet bazsalikom

1 csipet petrezselyemzöld

1 kevés frissen őrölt színes bors

1o dkg parmezán vagy egyéb sajt

olívabogyó vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés

A fokhagymát megtisztítjuk, a paradicsomok héját eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét. Sóval, egy csipet cukorral, egy kevés frissen őrölt színes borssal és az oregánó, bazsalikom, zellerzöld, petrezselyemzöld keverékével fűszerezzük, majd felengedjük kb. 6 dl vízzel.  Kb. 2o perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint forrón tálaljuk reszelt sajttal, aki szereti az olivabogyót olivával vagy olivaolajon pirított kenyérkockákkal. Jó étvágyat hozzá! Pillanatok alatt elkészíthető, és nagyon finom!





Facebook

Partnereink

Hírgyűjtő Hírposta
Hírhányó

Szavazás

Ha tehetnéd kivel töltenél el egy kellemes estét?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X