2014. szeptember 1., hétfő - Egon, Egyed

Szerző: Sándorné Jutka

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:



Sonkás burgonyakrémleves

Hozzávalók:

2 l sonka főzőlé

60 dkg burgonya

25 dkg főtt sonka

1 db vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 db babérlevél

2 dl főzőtejszín

ízlés szerint frissen őrölt színes bors

1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A sonka főző levébe beletesszük a megtisztított burgonya kockákat , babérlevelet, az  egész tisztított vörös- , és fokhagymát, borssal ízesítjük. A babérlevelet 1o perc után kivesszük a léből, mert megkeseredik. Amikor a burgonyánk puhára főtt, kivesszük  a levesből a vörös hagymát és botmixer segítségével pürésítjük a levesünket, közben hozzáadagoljuk a főzőtejszínt és pár perc alatt készre főzzük. Tálaláskor belekockázzuk a főtt sonkát és megszórjuk friss apróra vágott petrezselyemzölddel.





Facebook

Partnereink

Hírgyűjtő Hírposta
Hírhányó

Szavazás

Tetszik a füves papucs?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X