Szerző: Kovács Rita

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Grimm – nem csak mese

A TV2 legújabb sorozatában olyan formában elevenednek meg a Grimm mesék szereplői, ahogy még sehol máshol. A fantasy, krimi és horror filmek jellemző vonásait keverő sorozatban, a mesék szereplői mintegy másodlagos énként jelennek meg.

__hirdetes_-

A történet ott kezdődött, mikor a főszereplő nyomozó kezdi meglátni a körülötte levő, hétköznapi szemmel embernek tűnő lények valódi énjét. Ezek a látomásszerű bevillanások természetesen először összezavarják, aztán nagynénje segítségével egyre inkább tisztul előtte a kép. Úgy dönt továbbviszi családi hagyatékát és üldözőbe veszi a gonoszokat.

A Marc Buckland és Holly Dale alkotta rendezőpáros külön érdeme, hogy a sorozat képi világa úgy emlékeztet a mesék világára, hogy az mégis teljesen hihető, mai hétköznapi környezetben marad. Technikailag nagyon szép a vizuális megvalósítás, a számítógépes effektek, amik szintén fokozzák a valósághű hatást.

Ugyan a sorozat egyetlen célja a szórakoztatás, mégis a történetmesélésbe óhatatlanul s belekeverednek olyan tanulságok, mint a családi összetartás fontossága és, hogy senkit sem lehet első látásra megítélni, hiszen a sorozatban sem mindenki gonosz, aki „fajtája” alapján az lenne. Sőt a legtöbb szereplő nem az, mint aminek elsőre látszik. Érdekes elgondolkodni rajta, hogy vajon ezeknek a lényeknek a valódi és a külsőleges énjük milyen párhuzamban lehet a Freud által felvázolt tudatos és tudatalatti én kapcsolatával? És ha van kapcsolat, vajon mindenkiben lakozhat-e valaki, akit még talán önmaga sem ismer?

Aki most kapcsolódik be a történetbe, annak sem kell aggódnia hiszen az egyes részeket összekötő kerettörténeten kívül, minden epizód egy-egy teljes egész történet. Minden részben új és új szörnyekkel, – medvékkel, boszorkányokkal, farkasokkal és más lényekkel – ismerkedhetünk meg. A fantasy és horror rajongók biztosan imádni fogják.

Időjárás

Aktuális időjárás

időkép szitálás, gyenge eső

Hőmérséklet: 7 °C Szél: 5.96 km/hNyugati szél


Időjárás előrejelzés

ma

időkép eső

Min.: 7 °C| Max.: 12 °C

Csapadék: 4 mm

holnap

időkép eső

Min.: 4 °C| Max.: 10 °C

Csapadék: 4 mmProgramajánló


Tegyünk Együtt Egymásért Karácsonykor is!

december 05

Hamarosan jönnek az ünnepek...így a Tegyünk Együtt Egymásért csapat Mikulása is érkezik. Ezúttal Budapesten találkozhatsz velünk egy igazán szuper kis hangulatú évadzáró tanácsadáson. Természetesen készülünk nektek meglepetésekkel is.


További programok...

Facebook

Partnereink

Hírgyűjtő Hírposta
Hírhányó

Szavazás

Mi a véleményed a Való Világról?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X