Szerző: Kovács Rita

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Grimm – nem csak mese

A TV2 legújabb sorozatában olyan formában elevenednek meg a Grimm mesék szereplői, ahogy még sehol máshol. A fantasy, krimi és horror filmek jellemző vonásait keverő sorozatban, a mesék szereplői mintegy másodlagos énként jelennek meg.

__hirdetes_-

A történet ott kezdődött, mikor a főszereplő nyomozó kezdi meglátni a körülötte levő, hétköznapi szemmel embernek tűnő lények valódi énjét. Ezek a látomásszerű bevillanások természetesen először összezavarják, aztán nagynénje segítségével egyre inkább tisztul előtte a kép. Úgy dönt továbbviszi családi hagyatékát és üldözőbe veszi a gonoszokat.

A Marc Buckland és Holly Dale alkotta rendezőpáros külön érdeme, hogy a sorozat képi világa úgy emlékeztet a mesék világára, hogy az mégis teljesen hihető, mai hétköznapi környezetben marad. Technikailag nagyon szép a vizuális megvalósítás, a számítógépes effektek, amik szintén fokozzák a valósághű hatást.

Ugyan a sorozat egyetlen célja a szórakoztatás, mégis a történetmesélésbe óhatatlanul s belekeverednek olyan tanulságok, mint a családi összetartás fontossága és, hogy senkit sem lehet első látásra megítélni, hiszen a sorozatban sem mindenki gonosz, aki „fajtája” alapján az lenne. Sőt a legtöbb szereplő nem az, mint aminek elsőre látszik. Érdekes elgondolkodni rajta, hogy vajon ezeknek a lényeknek a valódi és a külsőleges énjük milyen párhuzamban lehet a Freud által felvázolt tudatos és tudatalatti én kapcsolatával? És ha van kapcsolat, vajon mindenkiben lakozhat-e valaki, akit még talán önmaga sem ismer?

Aki most kapcsolódik be a történetbe, annak sem kell aggódnia hiszen az egyes részeket összekötő kerettörténeten kívül, minden epizód egy-egy teljes egész történet. Minden részben új és új szörnyekkel, – medvékkel, boszorkányokkal, farkasokkal és más lényekkel – ismerkedhetünk meg. A fantasy és horror rajongók biztosan imádni fogják.

Időjárás

Aktuális időjárás

időkép pára

Hőmérséklet: 1 °C Szél: 11.16 km/hDK-i szél


Időjárás előrejelzés

ma

időkép erősen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 4 °C

Csapadék: 0 mm

holnap

időkép közepesen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 5 °C

Csapadék: 0 mmProgramajánló


Különleges koris tornát tart Rubint Réka vasárnap a Jégteraszon

december 13

Szeretsz korcsolyázni? Az edzés hozzátartozik a mindennapjaidhoz? Akkor gyere el vasárnap a Jégteraszra, ahol Rubint Réka egy különleges, ingyenes korcsolyás edzéssel készül a sport és a tél szerelmesei számára.


További programok...

Facebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Környezettudatosan élsz?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X