Szerző: Istók Niki

nyomtatás

iwiw

facebook

Megosztás:Elő a színekkel! – Tavasz a lakásban is

Végre átlapoztuk a sötét, hűvös, havas hónapok lapjait a naptárban, és télikabátunk is megkezdte jól megérdemelt pihenését. Az éledező napsugarak és a semmihez sem fogható üde tavaszillat mosolyra késztetnek. Vágyunk a színekre és a fényre. A hosszabbodó nappalok újratöltik energiakészleteinket, tevékenyebbek, vidámabbak vagyunk. Ahogy levetjük a sötét, vastag ruhadarabjainkat, és színekkel frissítjük gardróbunkat, úgy érdemes lakásunk dekorációját is újrakomponálni. Néhány apró változással könnyed, tavaszi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba!

Hirdetés

Rend a lelke

A tavasz a megújulásról szól, ennek jegyében ajánlott elkezdeni a ráhangolódást az új évszakra. A kiadós nagytakarítás és rendrakás jó kezdet lehet. Egyrészt megszabadulunk a felhalmozott, felesleges szeméttől, másrészt rég elfeledett tárgyak, ruhadarabok, könyvek kerülhetnek a kezünkbe. És ha rend van kívül, belül is, a rendezettség érzése jár majd át bennünket.

Csíkok, pöttyök, pillangók, madarak

Az ébredő természet friss zöldekkel, sárgákkal, pirosakkal, lilákkal örvendeztet meg minket. Bátran vigyük be a színeket lakásunkba! Ízlésünkhöz passzoló színes anyagokkal, terítők vagy párnahuzatok formájában, könnyen feldobhatjuk a megszokott enteriőrt. Ha fehér függöny helyett halványan csillogó árnyalatot választunk, a nap sugaraink fényjátékát megsokszorozhatjuk! Számtalan kiegészítőből is csemegézhetünk: az idei szezon egyik kedvelt eleme a színes (kizárólag dekorációs célt szolgáló) madáretető és virágtartóként funkcionáló kisebb-nagyobb kivitelben megvásárolható öntözőkanna. De virágok mellé tűzhető lepkék, madarak is fokozhatják a tavaszi hangulatot.

Virágba borulva

A tél általában szobanövényeinket is megviseli, érdemes friss földbe ültetni és némi táppal ösztönözni őket új hajtásokra, virágzásra. Ha nem vagyunk nagy kertészek, de szeretnénk több zöldet a lakásba, válasszunk az igazi túlélő fajták közül, mint az anyósnyelv, a dracéna vagy a szobafikusz. De természetesen a virágzó növények – színes kaspókkal kombinálva – tehetik különösen üdévé belső tereinket. Amikor új növényeket vásárolunk, mindig tartsuk szem előtt a lakás fény- és hőmérsékleti viszonyait. A korallvirágok vagy ibolyafélék például kevés odafigyelést igényelnek, alkalmazkodók, míg az orchideák vagy szobarózsák jóval kényesebbek, de gyönyörű virágokkal hálálják meg a gondoskodást.

A tavasz tehát kedvesen kopogtat már ablakainkon, nyissuk ki hát azokat, odabent is. Hangoljuk érzékeinket erre a csodás évszakra, szagoljunk bele a könnyű, virágillatú levegőbe, fürödjünk az első napsugarakban, gyönyörködjünk a kék égben… Ha mindezt belopjuk a négy fal közé is, garantáltan tovatűnik valamennyi borús téli gondolatunk, és könnyed mosolyokkal színezhetjük hétköznapjainkat.

BMI kalkulátor

kg
cm

Időjárás

Aktuális időjárás

időkép pára

Hőmérséklet: 1 °C Szél: 11.16 km/hDK-i szél


Időjárás előrejelzés

ma

időkép erősen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 4 °C

Csapadék: 0 mm

holnap

időkép közepesen felhős

Min.: -2 °C| Max.: 5 °C

Csapadék: 0 mmFacebook

Partnereink

Hírposta

Szavazás

Szedsz táplálékkiegészítőket?

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

X